MERE END ET MARKED
Vores fællesskab
Et marked er pr definition et fælles fænomen, som fører mange forskellige mennesker sammen over en fælles kærlighed til rigtig mad. Om du er producent, jordbruger, woofer, kok, stamgæst eller en forbigående parkbesøger er din tilstedeværelse et uvurderlig bidrag til markedsoplevelsen.
Vi er så taknemmelige for at kunne have været med til at skabe sådan et livligt og dynamisk fælleskab mellem passionerede, ligesindede mennesker. Det vokser hver dag, og bliver mere og mere diverst og smukt.
Vi forsøger at styrke dette fællesskab ved at arrangere sjove og lærerige aktiviteter og begivenheder for alle.
Vi opfordrer alle markedsgængere til at fordybe sig dybere i jorden, og prøve at lære fra hinanden ved at deltage i det voksende, livlige fællesskab for småskala bæredygtige landbrug.
På denne side kan du læse alt om de forskellige initiativer som Grønt Marked har, udover de ugentlige søndagsmarkeder.
Klik nedenfor, eller læs videre.
Gårdbesøg
Vi organiserer adskillige gårdbesøg til forskellige producenter fra markedet.
Vi vil gå tur på markerne, se gårdene, spise frokost og mere, alt sammen imens du kan få alle dine nysgerrigheder besvaret af selveste dyrkerne.
Det er en meget lærerig oplevelse for ethvert bymenneske - men det er generelt så interessant at se hvordan den enkelte farm har sine egne principper, metoder, størrelser og former.
Vi forlader København sammen i en lille bus, eller du kan møde os på gården. Du kan finde alle de planlagte gårdbesøg for sæsonen i vores kalender.
Du skal være velkommen til at kontakte os hvis du vil med! :-)
Workshops
Kombuchabryggere, vinbønder, ølbryggere, ciderbryggere, mjødbryggere, frugtvinsbryggere, yoghurtmagere, syltetøjseksperter, chutneyeksperter, ostemagere og mange flere...
Der er meget at lære og at lære fra sig.
We are fortunate to work with so many skilled producers, who are happy to pass on the knowledge and culture of their crafts.
Sammen med producenterne, arrangerer vi adskillige forskellige slags workshops.
Tag et kig på vores kalender for at se datoer og detaljer for de forskellige workshops henover sæsonen, og du skal endelig kontakte os hvis du vil deltage i nogen af dem.
Middage for biodiversitet
I samarbejde med Lille Bakery holder vi middage som fokuserer på en enkelt dansk grøntsag/plante/ingrediens ad gangen.
Vi starter ud med et lærerigt foredrag holdt af en dyrker / bonde / ekspert omhandlende dagens specifikke råvare.
Så tager vi plads ved langbordene og nyder og taler sammen om denne ingrediens.
Dens historie, dens kulturarv, dens oprindelse, dens smag, vores forbindelse og erfaring med den. Det plejer at være en skøn oplevelse!
The dinners are non-profit and costs are covered for around 250-300 DKK pr person. 😉
Høstfest
i 2022 startede vi traditionen for en Høstfest - en storslået fejring af at dyrkningssæsonen er på sit ypperligeste, mest frugtbare lige nu, og at vi begynder at se frem mod vinter.
Som sædvanligt ankommer alle producenterne tidligt om morgenen og sætter teltene op, som på en almindelig søndag. Udover markedet, er der en divers række af foredragsholdere, paneler og live-musk på scenen.
Der er også madtelte med lokale kokke og bagere som laver særlige, friske varme retter med ingredienser fra markedet, og naturligvis en bar med markedets drikkevarer.
Så er der workshopteltet hvor du kan lære værdigfulde madkunstskaber direkte af producenterne.
i 2022 havde vi f.eks. kombucha, gedemælk og garum workshops, og folk kunne medbringe egne æbler til at presse æblemost.
Naturligvis er der også workshops og sjove aktiviteter for børn, såsom at lave frøbomber, fuglefløjter og pandekager på bål.
Rigtig mange mennesker kom ud og støttede festivalen. Vi elskede det, og vi håber også I gjorde det. Vi kan slet ikke vente med at se, hvordan den næste Høstfest mon vil se ud.
World Farmers Market Coalition (WFMC)
Siden sommeren 2021 har Grønt Marked været en aktiv del af the World Farmers Markets Coalition, som vi officielt har grundlagt i fællesskab med andre markeder, i Rom juni 2022.
Lær mere om WFMC her:
https://worldfarmersmarketscoalition.org
Ved at danne forbindelse til andre markedorganisationer fra hele verden, er vores ambition at kunne dele viden, og bygge et stærkt netværk som ultimativt vil have positiv indvirkning på vores projekt. Koalitionen er en platform som vi kan bruge til at dele vores erfaring, lære fra "senior" foreninger vigtigst af alt få inpiration fra de fantastiske mennesker og projekter der findes derude i verden. Foreninger fra Kenya til Bangladesh, Australien, Peru og Norge som allesammen kæmper for de samme målsætninger og håb for et bedre, mere fair fødevaresystem.
Markedskøkkenet
Fra i år vil vi lave og servere lækre måltider på markedet med ingredienser som vi køber af bønderne/producenterne tidlig søndag morgen.
Markedskøkkenet er et nyt projekt for Grønt Marked, en mulighed for fremhæve hvad der er i sæson og nydelsen ved at lave mad af det. Stop forbi teltet for at smage nogle lækre bidder og bliv inspireret til din egen madlavning derhjemme, f.eks. hvad mon du skal gøre med den courgette.
Markedskøkkenet vil udvikle sig henover de næste måneder, så følg med for opdateringer!
Research Projekter
Vores fællesskab
Et marked er pr definition et fælles fænomen, som fører mange forskellige mennesker sammen over en fælles kærlighed til rigtig mad. Om du er producent, jordbruger, woofer, kok, stamgæst eller en forbigående parkbesøger er din tilstedeværelse et uvurderlig bidrag til markedsoplevelsen.
Vi er så taknemmelige for at kunne have været med til at skabe sådan et livligt og dynamisk fælleskab mellem passionerede, ligesindede mennesker. Det vokser hver dag, og bliver mere og mere diverst og smukt.
Vi forsøger at styrke dette fællesskab ved at arrangere sjove og lærerige aktiviteter og begivenheder for alle.
Vi opfordrer alle markedsgængere til at fordybe sig dybere i jorden, og prøve at lære fra hinanden ved at deltage i det voksende, livlige fællesskab for småskala bæredygtige landbrug.
På denne side kan du læse alt om de forskellige initiativer som Grønt Marked har, udover de ugentlige søndagsmarkeder.
Klik nedenfor, eller læs videre.
Gårdbesøg
Vi organiserer adskillige gårdbesøg til forskellige producenter fra markedet.
Vi vil gå tur på markerne, se gårdene, spise frokost og mere, alt sammen imens du kan få alle dine nysgerrigheder besvaret af selveste dyrkerne.
Det er en meget lærerig oplevelse for ethvert bymenneske - men det er generelt så interessant at se hvordan den enkelte farm har sine egne principper, metoder, størrelser og former.
Vi forlader København sammen i en lille bus, eller du kan møde os på gården. Du kan finde alle de planlagte gårdbesøg for sæsonen i vores kalender.
Du skal være velkommen til at kontakte os hvis du vil med! :-)
Workshops
Kombuchabryggere, vinbønder, ølbryggere, ciderbryggere, mjødbryggere, frugtvinsbryggere, yoghurtmagere, syltetøjseksperter, chutneyeksperter, ostemagere og mange flere...
Der er meget at lære og at lære fra sig.
We are fortunate to work with so many skilled producers, who are happy to pass on the knowledge and culture of their crafts.
Sammen med producenterne, arrangerer vi adskillige forskellige slags workshops.
Tag et kig på vores kalender for at se datoer og detaljer for de forskellige workshops henover sæsonen, og du skal endelig kontakte os hvis du vil deltage i nogen af dem.
Middage for biodiversitet
I samarbejde med Lille Bakery holder vi middage som fokuserer på en enkelt dansk grøntsag/plante/ingrediens ad gangen.
Vi starter ud med et lærerigt foredrag holdt af en dyrker / bonde / ekspert omhandlende dagens specifikke råvare.
Så tager vi plads ved langbordene og nyder og taler sammen om denne ingrediens.
Dens historie, dens kulturarv, dens oprindelse, dens smag, vores forbindelse og erfaring med den. Det plejer at være en skøn oplevelse!
Middagene er non-profit, og udgifterne er dækket for omkring 400 DKK pr person. :-)
Høstfest
i 2022 startede vi traditionen for en Høstfest - en storslået fejring af at dyrkningssæsonen er på sit ypperligeste, mest frugtbare lige nu, og at vi begynder at se frem mod vinter.
Som sædvanligt ankommer alle producenterne tidligt om morgenen og sætter teltene op, som på en almindelig søndag. Udover markedet, er der en divers række af foredragsholdere, paneler og live-musk på scenen.
Der er også madtelte med lokale kokke og bagere som laver særlige, friske varme retter med ingredienser fra markedet, og naturligvis en bar med markedets drikkevarer.
Så er der workshopteltet hvor du kan lære værdigfulde madkunstskaber direkte af producenterne.
i 2022 havde vi f.eks. kombucha, gedemælk og garum workshops, og folk kunne medbringe egne æbler til at presse æblemost.
Naturligvis er der også workshops og sjove aktiviteter for børn, såsom at lave frøbomber, fuglefløjter og pandekager på bål.
Rigtig mange mennesker kom ud og støttede festivalen. Vi elskede det, og vi håber også I gjorde det. Vi kan slet ikke vente med at se, hvordan den næste Høstfest mon vil se ud.
Så tager vi plads ved langbordene og nyder og taler sammen om denne ingrediens.
Dens historie, dens kulturarv, dens oprindelse, dens smag, vores forbindelse og erfaring med den. Det plejer at være en skøn oplevelse!
Middagene er non-profit, og udgifterne er dækket for omkring 400 DKK pr person. :-)
World Farmers Market Coalition (WFMC)
Siden sommeren 2021 har Grønt Marked været en aktiv del af the World Farmers Markets Coalition, som vi officielt har grundlagt i fællesskab med andre markeder, i Rom juni 2022.
Lær mere om WFMC her:
Ved at danne forbindelse til andre markedorganisationer fra hele verden, er vores ambition at kunne dele viden, og bygge et stærkt netværk som ultimativt vil have positiv indvirkning på vores projekt. Koalitionen er en platform som vi kan bruge til at dele vores erfaring, lære fra "senior" foreninger vigtigst af alt få inpiration fra de fantastiske mennesker og projekter der findes derude i verden. Foreninger fra Kenya til Bangladesh, Australien, Peru og Norge som allesammen kæmper for de samme målsætninger og håb for et bedre, mere fair fødevaresystem.
Markedskøkkenet
Fra i år vil vi lave og servere lækre måltider på markedet med ingredienser som vi køber af bønderne/producenterne tidlig søndag morgen.
Markedskøkkenet er et nyt projekt for Grønt Marked, en mulighed for fremhæve hvad der er i sæson og nydelsen ved at lave mad af det. Stop forbi teltet for at smage nogle lækre bidder og bliv inspireret til din egen madlavning derhjemme, f.eks. hvad mon du skal gøre med den courgette.
Markedskøkkenet vil udvikle sig henover de næste måneder, så følg med for opdateringer!
Research Projekter
Vi vil altid rigtig gerne høre om nye projekter, og tage del i mere research - hvis du er studerende, professor, researcher, skribent eller blot en nysgerrig person, så skal du være velkommen til at srkive teil os. :-) Vi hjælper med glæde der hvor det er muligt.