MERE END ET MARKED
Vores fællesskab
Et marked er pr definition et fælles fænomen, som fører mange forskellige mennesker sammen over en fælles kærlighed til rigtig mad. Om du er producent, jordbruger, woofer, kok, stamgæst eller en forbigående parkbesøger er din tilstedeværelse et uvurderlig bidrag til markedsoplevelsen.
Vi er så taknemmelige for at kunne have været med til at skabe sådan et livligt og dynamisk fælleskab mellem passionerede, ligesindede mennesker. Det vokser hver dag, og bliver mere og mere diverst og smukt.
Vi forsøger at styrke dette fællesskab ved at arrangere sjove og lærerige aktiviteter og begivenheder for alle.
Vi opfordrer alle markedsgængere til at fordybe sig dybere i jorden, og prøve at lære fra hinanden ved at deltage i det voksende, livlige fællesskab for småskala bæredygtige landbrug.
På denne side kan du læse alt om de forskellige initiativer som Grønt Marked har, udover de ugentlige søndagsmarkeder.
Klik nedenfor, eller læs videre.
Gårdbesøg
Vi organiserer adskillige gårdbesøg til forskellige producenter fra markedet.
Vi vil gå tur på markerne, se gårdene, spise frokost og mere, alt sammen imens du kan få alle dine nysgerrigheder besvaret af selveste dyrkerne.
Det er en meget lærerig oplevelse for ethvert bymenneske - men det er generelt så interessant at se hvordan den enkelte farm har sine egne principper, metoder, størrelser og former.
Vi forlader København sammen i en lille bus, eller du kan møde os på gården. Du kan finde alle de planlagte gårdbesøg for sæsonen i vores kalender.
Du skal være velkommen til at kontakte os hvis du vil med! :-)
Workshops
Kombuchabryggere, vinbønder, ølbryggere, ciderbryggere, mjødbryggere, frugtvinsbryggere, yoghurtmagere, syltetøjseksperter, chutneyeksperter, ostemagere og mange flere...
Der er meget at lære og at lære fra sig.
We are fortunate to work with so many skilled producers, who are happy to pass on the knowledge and culture of their crafts.
Sammen med producenterne, arrangerer vi adskillige forskellige slags workshops.
Tag et kig på vores kalender for at se datoer og detaljer for de forskellige workshops henover sæsonen, og du skal endelig kontakte os hvis du vil deltage i nogen af dem.
Middage for biodiversitet
I samarbejde med Lille Bakery holder vi middage som fokuserer på en enkelt dansk grøntsag/plante/ingrediens ad gangen.
Vi starter ud med et lærerigt foredrag holdt af en dyrker / bonde / ekspert omhandlende dagens specifikke råvare.
Så tager vi plads ved langbordene og nyder og taler sammen om denne ingrediens.
Dens historie, dens kulturarv, dens oprindelse, dens smag, vores forbindelse og erfaring med den. Det plejer at være en skøn oplevelse!
The dinners are non-profit and costs are covered for around 250-300 DKK pr person. 😉
Høstfest
i 2022 startede vi traditionen for en Høstfest - en storslået fejring af at dyrkningssæsonen er på sit ypperligeste, mest frugtbare lige nu, og at vi begynder at se frem mod vinter.
Som sædvanligt ankommer alle producenterne tidligt om morgenen og sætter teltene op, som på en almindelig søndag. Udover markedet, er der en divers række af foredragsholdere, paneler og live-musk på scenen.
Der er også madtelte med lokale kokke og bagere som laver særlige, friske varme retter med ingredienser fra markedet, og naturligvis en bar med markedets drikkevarer.
Så er der workshopteltet hvor du kan lære værdigfulde madkunstskaber direkte af producenterne.
i 2022 havde vi f.eks. kombucha, gedemælk og garum workshops, og folk kunne medbringe egne æbler til at presse æblemost.
Naturligvis er der også workshops og sjove aktiviteter for børn, såsom at lave frøbomber, fuglefløjter og pandekager på bål.
Rigtig mange mennesker kom ud og støttede festivalen. Vi elskede det, og vi håber også I gjorde det. Vi kan slet ikke vente med at se, hvordan den næste Høstfest mon vil se ud.
World Farmers Market Coalition (WFMC)
Siden sommeren 2021 har Grønt Marked været en aktiv del af the World Farmers Markets Coalition, som vi officielt har grundlagt i fællesskab med andre markeder, i Rom juni 2022.
Lær mere om WFMC her:
https://worldfarmersmarketscoalition.org
Ved at danne forbindelse til andre markedorganisationer fra hele verden, er vores ambition at kunne dele viden, og bygge et stærkt netværk som ultimativt vil have positiv indvirkning på vores projekt. Koalitionen er en platform som vi kan bruge til at dele vores erfaring, lære fra "senior" foreninger vigtigst af alt få inpiration fra de fantastiske mennesker og projekter der findes derude i verden. Foreninger fra Kenya til Bangladesh, Australien, Peru og Norge som allesammen kæmper for de samme målsætninger og håb for et bedre, mere fair fødevaresystem.
Grønt Marked Kitchen
Grønt Marked Kitchen serverer lækre retter til markederne med ingredienser som vi får fra producenterne - for at vise hvordan man laver mad efter sæsonerne med brug af lokale ingredienser.
The Grønt Marked Kitchen highlights seasonality and the joy of cooking every Sunday at Grønt Marked. The kitchen also offers catering, private dining and workshop.
Read more about Grønt Marked Kitchen here.
Research Projekter
Vores fællesskab
Et marked er pr definition et fælles fænomen, som fører mange forskellige mennesker sammen over en fælles kærlighed til rigtig mad. Om du er producent, jordbruger, woofer, kok, stamgæst eller en forbigående parkbesøger er din tilstedeværelse et uvurderlig bidrag til markedsoplevelsen.
Vi er så taknemmelige for at kunne have været med til at skabe sådan et livligt og dynamisk fælleskab mellem passionerede, ligesindede mennesker. Det vokser hver dag, og bliver mere og mere diverst og smukt.
Vi forsøger at styrke dette fællesskab ved at arrangere sjove og lærerige aktiviteter og begivenheder for alle.
Vi opfordrer alle markedsgængere til at fordybe sig dybere i jorden, og prøve at lære fra hinanden ved at deltage i det voksende, livlige fællesskab for småskala bæredygtige landbrug.
På denne side kan du læse alt om de forskellige initiativer som Grønt Marked har, udover de ugentlige søndagsmarkeder.
Klik nedenfor, eller læs videre.
Gårdbesøg
Vi organiserer adskillige gårdbesøg til forskellige producenter fra markedet.
Vi vil gå tur på markerne, se gårdene, spise frokost og mere, alt sammen imens du kan få alle dine nysgerrigheder besvaret af selveste dyrkerne.
Det er en meget lærerig oplevelse for ethvert bymenneske - men det er generelt så interessant at se hvordan den enkelte farm har sine egne principper, metoder, størrelser og former.
Vi forlader København sammen i en lille bus, eller du kan møde os på gården. Du kan finde alle de planlagte gårdbesøg for sæsonen i vores kalender.
Du skal være velkommen til at kontakte os hvis du vil med! :-)
Workshops
Kombuchabryggere, vinbønder, ølbryggere, ciderbryggere, mjødbryggere, frugtvinsbryggere, yoghurtmagere, syltetøjseksperter, chutneyeksperter, ostemagere og mange flere...
Der er meget at lære og at lære fra sig.
We are fortunate to work with so many skilled producers, who are happy to pass on the knowledge and culture of their crafts.
Sammen med producenterne, arrangerer vi adskillige forskellige slags workshops.
Tag et kig på vores kalender for at se datoer og detaljer for de forskellige workshops henover sæsonen, og du skal endelig kontakte os hvis du vil deltage i nogen af dem.
Middage for biodiversitet
I samarbejde med Lille Bakery holder vi middage som fokuserer på en enkelt dansk grøntsag/plante/ingrediens ad gangen.
Vi starter ud med et lærerigt foredrag holdt af en dyrker / bonde / ekspert omhandlende dagens specifikke råvare.
Så tager vi plads ved langbordene og nyder og taler sammen om denne ingrediens.
Dens historie, dens kulturarv, dens oprindelse, dens smag, vores forbindelse og erfaring med den. Det plejer at være en skøn oplevelse!
Middagene er non-profit, og udgifterne er dækket for omkring 400 DKK pr person. :-)
Høstfest
i 2022 startede vi traditionen for en Høstfest - en storslået fejring af at dyrkningssæsonen er på sit ypperligeste, mest frugtbare lige nu, og at vi begynder at se frem mod vinter.
Som sædvanligt ankommer alle producenterne tidligt om morgenen og sætter teltene op, som på en almindelig søndag. Udover markedet, er der en divers række af foredragsholdere, paneler og live-musk på scenen.
Der er også madtelte med lokale kokke og bagere som laver særlige, friske varme retter med ingredienser fra markedet, og naturligvis en bar med markedets drikkevarer.
Så er der workshopteltet hvor du kan lære værdigfulde madkunstskaber direkte af producenterne.
i 2022 havde vi f.eks. kombucha, gedemælk og garum workshops, og folk kunne medbringe egne æbler til at presse æblemost.
Naturligvis er der også workshops og sjove aktiviteter for børn, såsom at lave frøbomber, fuglefløjter og pandekager på bål.
Rigtig mange mennesker kom ud og støttede festivalen. Vi elskede det, og vi håber også I gjorde det. Vi kan slet ikke vente med at se, hvordan den næste Høstfest mon vil se ud.
Så tager vi plads ved langbordene og nyder og taler sammen om denne ingrediens.
Dens historie, dens kulturarv, dens oprindelse, dens smag, vores forbindelse og erfaring med den. Det plejer at være en skøn oplevelse!
Middagene er non-profit, og udgifterne er dækket for omkring 400 DKK pr person. :-)
World Farmers Market Coalition (WFMC)
Siden sommeren 2021 har Grønt Marked været en aktiv del af the World Farmers Markets Coalition, som vi officielt har grundlagt i fællesskab med andre markeder, i Rom juni 2022.
Lær mere om WFMC her:
Så tager vi plads ved langbordene og nyder og taler sammen om denne ingrediens.
Dens historie, dens kulturarv, dens oprindelse, dens smag, vores forbindelse og erfaring med den. Det plejer at være en skøn oplevelse!
Middagene er non-profit, og udgifterne er dækket for omkring 400 DKK pr person. :-)
Grønt Marked Kitchen
Grønt Marked Kitchen serverer lækre retter til markederne med ingredienser som vi får fra producenterne - for at vise hvordan man laver mad efter sæsonerne med brug af lokale ingredienser.
The Grønt Marked Kitchen highlights seasonality and the joy of cooking every Sunday at Grønt Marked. The kitchen also offers catering, private dining and workshop.
Read more about Grønt Marked Kitchen here.
Research Projekter
Vi vil altid rigtig gerne høre om nye projekter, og tage del i mere research - hvis du er studerende, professor, researcher, skribent eller blot en nysgerrig person, så skal du være velkommen til at srkive teil os. :-) Vi hjælper med glæde der hvor det er muligt.
Kontakt
Generelle henvendelser
Frivillig-relateret
For producenter
FAQ
We believe all farmers should have the possibility to sell at a fair price directly to the consumers – at the same time, consumers should have access to fresh, seasonal, local and healthy food. In this sense, Farmers Market are an important step towards connecting local farmers and end-consumers, cutting out the middleman. Moreover, Farmers Market are places where to build relations – they contribute to creating a transparent food-shopping alternative where human connection and community comes first.
Lokale, sæsonbestemte og bæredygtigt dyrkede grøntsager, frugter, svampe, korn og blomster. Etiske og bæredygtige animalske produkter såsom æg, ost, mælk, kød og pålæg. Håndlavet eddike, spiritus, syltetøj, fermenterede produkter etc. Altsammen lavet på lokale og bæredygtige råvarer. For mere info, kan du tjekke vores retningslinjer..
Please feel free to Se vores retningslinjer her.
Du kan skrive til os eller svinge forbi et af markederne! Vi vil altid gerne møde nye ansigter og diskutere store ideer! Du er også velkommen til at være frivillig på markederne. :-) For mere info, tag et kig på siden for frivillige!
A community made by farmers, volunteers, friends, colleagues and believers – each one ready to support the project and contribute with their skills, enthusiasm and great ideas! Read more about the origin of Grønt Market and the team lige here!
Man kan desværre ikke booke markedet. Markedet er ikke tænkt som underholdning, men som et regulær tilbagevendene alternativ til at købe ind. Hovedformålet er at give producenterne en platform til at sælge deres varer direkte til dem som spiser dem, samtidigt med at forbrugerne skal have kunne købe god, sund mad mens de lærer om fødevaresystemet. For at skabe et succesfuldt marked for os, skal fokus altid ligge på dyrkerne på landet og deres råvarer.
Alle producenterne modtager MobilePay og kontanter. Nogle af dem kan også tage imod kort.
Vi anbefaler at du medbringer din egne poser hjemmefra. De fleste producenter bruger genanvendelig emballage når muligt, men ost og juice er nogle gange indpakket i plastik. Alle producenterne bruger bionedbrydelige materialer til at indpakke råvarerne - når nødvendigt - som lever op til kravene fra Fødevarestyrelsen.
Grønt Marked finder sted under åben himmel, så der er ikke meget læ at finde.
Kontakt
Generelle henvendelser
Frivillig-relateret
For producenter
FAQ
We believe all farmers should have the possibility to sell at a fair price directly to the consumers – at the same time, consumers should have access to fresh, seasonal, local and healthy food. In this sense, Farmers Market are an important step towards connecting local farmers and end-consumers, cutting out the middleman. Moreover, Farmers Market are places where to build relations – they contribute to creating a transparent food-shopping alternative where human connection and community comes first.
Lokale, sæsonbestemte og bæredygtigt dyrkede grøntsager, frugter, svampe, korn og blomster. Etiske og bæredygtige animalske produkter såsom æg, ost, mælk, kød og pålæg. Håndlavet eddike, spiritus, syltetøj, fermenterede produkter etc. Altsammen lavet på lokale og bæredygtige råvarer. For mere info, kan du tjekke vores retningslinjer..
Please feel free to Se vores retningslinjer her.
Du kan skrive til os eller svinge forbi et af markederne! Vi vil altid gerne møde nye ansigter og diskutere store ideer! Du er også velkommen til at være frivillig på markederne. :-) For mere info, tag et kig på siden for frivillige!
A community made by farmers, volunteers, friends, colleagues and believers – each one ready to support the project and contribute with their skills, enthusiasm and great ideas! Read more about the origin of Grønt Market and the team lige here!
Man kan desværre ikke booke markedet. Markedet er ikke tænkt som underholdning, men som et regulær tilbagevendene alternativ til at købe ind. Hovedformålet er at give producenterne en platform til at sælge deres varer direkte til dem som spiser dem, samtidigt med at forbrugerne skal have kunne købe god, sund mad mens de lærer om fødevaresystemet. For at skabe et succesfuldt marked for os, skal fokus altid ligge på dyrkerne på landet og deres råvarer.
Alle producenterne modtager MobilePay og kontanter. Nogle af dem kan også tage imod kort.
Vi anbefaler at du medbringer din egne poser hjemmefra. De fleste producenter bruger genanvendelig emballage når muligt, men ost og juice er nogle gange indpakket i plastik. Alle producenterne bruger bionedbrydelige materialer til at indpakke råvarerne - når nødvendigt - som lever op til kravene fra Fødevarestyrelsen.
Grønt Marked finder sted under åben himmel, så der er ikke meget læ at finde.